Ιστορία της Εταιρείας

BERNINA

Η οικογένεια της BERNINA παράγει τα προϊόντα της με γνώμονα αυτές τις αξίες της:

  • Αξιοπιστίας
  • Τελειότητας
  • Διάρκειας στο χρόνο

…ενώ παράλληλα επενδύει με συνέπεια στην ποιότητα, στις υπηρεσίες, στην τεχνολογία και στον όμορφο-μοντέρνο σχεδιασμό!

Ιστορία BERNINA κατασκευή τους - Λίγα λόγια για εμάς

Ορόσημα βελονιά με βελονιά

Odette Ueltschi, κόρη του Fritz Gegauf
Η BERNINA συνδυάζει ποιότητα, παράδοση και καινοτομία από τα τέλη του 19ου αιώνα. Κάντε κλικ στα επιμέρους ορόσημα και βουτήξτε ακόμα πιο βαθιά στην ιστορία της BERNINA. Χάρη στη μακρόχρονη παράδοση μας στην κατασκευή ραπτομηχανών, θα είστε πραγματικά περήφανοι που έχετε μια μηχανή BERNINA ή ίσως θα πάτε σε έναν αντιπρόσωπο της BERNINA και θα αγοράσετε μια ραπτομηχανή BERNINA.
——-
Από το 1959, ο Fritz Gegauf εμπιστεύτηκε την ηγεσία της BERNINA στην κόρη του Odette Ueltschi και εκείνη μπόρεσε να αναλάβει πρόεδρος της εταιρείας το 1979.

125 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Οι οικιακές ραπτομηχανές BERNINA σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ευρώπη, στο Steckborn της Ελβετίας από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η εταιρεία BERNINA είναι μια Ελβετική οικογενειακή επιχείρηση που είναι πιστή στις ελβετικές αξίες της αξιοπιστίας, της τελειότητας καθώς και της διάρκειας στο χρόνο. Η οικογένεια της BERNINA παράγει τα προϊόντα της με γνώμονα αυτές τις αξίες, ενώ παράλληλα επενδύει με συνέπεια στην ποιότητα, στις υπηρεσίες, στην τεχνολογία και στον όμορφο-μοντέρνο σχεδιασμό. Η κατασκευή μιας ελβετικής ραπτομηχανής είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία για τη BERNINA. Ο σχεδιασμός κάθε ραπτομηχανής BERNINA και όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για την ακριβή λειτουργία όλων των παραμέτρων πραγματοποιούνται στο εργοστάσιο στην Ελβετία, γεγονός που σημαίνει πως αν δεν είναι τέλειες και ακριβείς όλες οι λειτουργίες της ραπτομηχανής, τότε το μοντέλο δεν βγαίνει στην παραγωγή μέχρι να τελειοποιηθεί. Σήμερα, η BERNINA διαθέτει δύο εργοστάσια παραγωγής ένα στην Ευρώπη στην Ελβετία και ένα στην Ασία στην Ταϋλάνδη. 

Υλικά κατασκευής, καινοτομίες και τελειότητα

Η ελβετική τελειότητα βρίσκεται στην καρδιά κάθε ραπτομηχανής BERNINA. Οι οικιακές ραπτομηχανές BERNINA κατασκευάζονται αποκλειστικά και μόνο από υλικά υψηλής ποιότητας τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στο εξωτερικό τους, γεγονός που καθιστά το σώμα τους πολύ στιβαρό, δίνοντας μεγάλη διάρκεια ζωής στα μηχανήματα αλλά είναι και ένας από τους κύριους λόγους της ακρίβειας των λειτουργιών τους. Εκτός όμως από την ποιότητα των υλικών κατασκευής που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή των οικιακών ραπτομηχανών BERNINA, για τη διασφάλιση της ακρίβειας του γαζιού και γενικά των λειτουργιών, η εταιρεία επενδύει και στις καινοτομίες οι οποίες με τη σειρά τους παίζουν το δικό τους σημαντικό ρόλο στην τελειότητα των εφαρμογών μιας ραπτομηχανής BERNINA… καινοτομίες όπως το ειδικό ποδαράκι BSR (BERNINA STITCH REGULATOR), ένα ποδαράκι που αγαπούν αυτοί που ασχολούνται με το patchwork, το quilting, το καπιτονάρισμα… Με τη χρήση αυτού του αξεσουάρ εξασφαλίζεις ίδια, ισομήκη και συνεχή γαζιά στην τεχνική του ελεύθερου quilting το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις είναι το απόλυτο ζητούμενο.

Καινοτομία Στρόφαλου μασουρίστρας

Μια ακόμα καινοτομία που χρησιμοποιείται στις ραπτομηχανές BERNINA είναι η καρδιά της μηχανής, το νέο σύστημα στροφάλου μασουρίστρας, το οποίο εξασφαλίζει την ιδανική ένταση που πρέπει να έχει η κλωστή ώστε να διασφαλίσει την ποιότητα των γαζιών και μια σταθερή ραφή. Αν η ραπτική, το ράψιμο είναι το hobby σου, ή το επάγγελμά σου, τότε η BERNINA θα γίνει ο απόλυτος βοηθός σου για την υλοποίηση ακόμα κι των πιο δύσκολων ιδεών σου.

Οι ραπτομηχανές BERNINA

Η ποιότητα κατασκευής των ραπτομηχανών BERNINA, η αξιοπιστία τους, η διάρκεια στο χρόνο, οι αυτοματισμοί τους αλλά και η υποστήριξη που παρέχει η εταιρεία στους χρήστες μιας ραπτομηχανής BERNINA είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τις οικιακές ραπτομηχανές BERNINA ανάμεσα στις πρώτες επιλογές παγκοσμίως στην αγορά μιας ραπτομηχανής.

Την τελειότητα ραψίματος που εξασφαλίζει μια ραπτομηχανή BERNINA τη βρίσκετε ακόμα και στις πιο απλές εκδόσεις των οικιακών ραπτομηχανών BERNINA ακόμα και αν δεν είστε επαγγελματίας του είδους και κάνετε τώρα τα πρώτα σας βήματα στη ραπτική. Όλα τα μοντέλα έχουν αυτοματισμούς, καινοτομίες, πληθώρα διακοσμητικών γαζιών, ελαστική ραφή, αυτόματη κουμπότρυπα, ραπτικά αλφάβητα, σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές που βοηθούν στη δημιουργικότητά σας στο ράψιμο, στο quilting, στο καπιτονάρισμα και στο κέντημα με ραπτομηχανή.

Quilting & Patchwork

Ιδιαίτερα για όσους αγαπούν την τέχνη του quilting, patchwork, appliqué κτλ η BERNINA κατασκευάζει ειδικές εκδόσεις, με την ειδική σήμανση QE (QUILTERS EDITION), παρέχοντας στον χρήστη της ραπτομηχανής κάποια χαρακτηριστικά που είναι σημαντικά για αυτή την κατηγορία, όπως επαρκής χώρος για το ράψιμο, για το τρύπωμα αλλά και για το καπιτονάρισμα της δημιουργίας του, όπως επίσης πολλές διαφορετικές quilting ραφές που χρησιμοποιούνται στην τέχνη αυτή, καινοτομίες όπως το ειδικό ποδαράκι BSR το οποίο διασφαλίζει ισομήκη και συνεχή γαζιά, ενώ στις μεγαλύτερες εκδόσεις δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ρυθμίσει και τον αριθμό των γαζιών από 2 έως 4 που θα κάνει η ραπτομηχανή ανά ίντσα. (BSR mode 3). Παράλληλα, διαθέτει μεγάλη γκάμα αξεσουάρ, ειδικά ποδαράκια, πλάκες ραψίματος, τραπέζι επέκτασης ραψίματος καθώς και πολλά βοηθητικά video, άρθρα και τεχνικές.

…Embroidery

Η BERNINA κατασκευάζει επίσης και κεντητικές ραπτομηχανές. Σε όλες τις ραπτομηχανές BERNINA από τη σειρά 5 και άνω, μπορεί να προσαρμοστεί η ειδική κεντητική μονάδα και να μετατρέψετε την ραπτομηχανή σας σε μια κεντητική ραπτομηχανή ή και το αντίστροφο, να αφαιρέσετε την κεντηστική μονάδα και να χρησιμοποιήσετε πλέον την κεντηστική σας μηχανή για ράψιμο. Η BERNINA σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε αρκετά τελάρα κεντήματος ανάλογα με τις ανάγκες του έργου σας και του χώρου κεντήματος που χρειάζεται να δημιουργήσετε. Τα τελάρα κεντήματος δύναται να είναι οβάλ, ή τετράγωνα ή ορθογώνια, ενώ ο χώρος κεντήματος καλύπτει από πολύ μικρές επιφάνειες όπως ο γιακάς ενός πουκαμίσου ή η μανσέτα του πουκαμίσου, ή η θήκη ενός κινητού και φτάνει σε μια επιφάνεια 40x26cm. Ο χώρος κεντήματος καθορίζεται από το τελάρο κεντήματος. Η διασφάλιση της τελειότητας του κεντήματος, έρχεται μέσα από την νέα τεχνολογία της BERNINA που εφαρμόζει στη νέα κεντητική μονάδα BERNINA SDT (Smart Drive Technology). Με τη νέα αυτή τεχνολογία διασφαλίζει ακόμα πιο ακριβή γαζιά, μειώνει τη δόνηση και κινεί το τελάρο πιο απαλά αλλά και με αυξημένη κατά 55% την κεντητική ταχύτητα. Επίσης, χαρακτηριστικά όπως η εύκολη τοποθέτηση του σχεδίου πάνω στην επιφάνεια κεντήματος, η ειδική μασουρίστρα κεντήματος, η ομαδοποίηση ή αντίθετα η μεμονωμένη επιλογή χαρακτήρων ώστε να τα περιστρέψεις, να αλλάξεις το μέγεθός τους ή το χρώμα τους και ο μεγάλος αριθμός σχεδίων είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τις οικιακές κεντητικές ραπτομηχανές BERNINA στις πρώτες επιλογές των ανθρώπων που αναζητούν ραπτομηχανή για κέντημα.

…Κοπτοράπτες

Την γκάμα των οικιακών ραπτομηχανών BERNINA συμπληρώνουν οι οικιακοί κοπτοράπτες, ενώ τα τελευταία χρόνια η BERNINA έχει επενδύσει πολύ στις μακρύλαιμες ραπτομηχανές LONGARM Quilting Machines, οι οποίες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για quilting/ καπιτονάρισμα έχοντας κερδίσει σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς με τα μηχανήματά της (Q16, Q16 PLUS, Q20, Q24)

Όποια και αν είναι η ενασχόληση των χρηστών μιας ραπτομηχανής BERNINA, είτε είναι αρχάριοι, είτε επαγγελματίες, είτε αγαπούν το ράψιμο και τη ραπτική, είτε το patchwork και το quilting, είτε το κέντημα σε ραπτομηχανή όλοι μιλούν για την αξιοπιστία της, τη διάρκειά της στο χρόνο αλλά ακόμα περισσότερο για τη συνεχή υποστήριξη που τους παρέχει η εταιρεία BERNINA.

BERNINA

γεννημένη να δημιουργεί!!!

Η BERNINA προτείνει… METTLER

H BERNINA γνωρίζει πολύ καλά ότι τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα! Η επιλογή της σωστής κλωστής θα δώσει την όψη, το φινίρισμα, το τέλειο αποτέλεσμα που επιθυμείτε στο έργο σας.

Η BERNINA προτείνει τις κλωστές METTLER!

H Ελβετική εταιρεία METTLER η οποία ανήκει στο γερμανικό όμιλο AMANN METTLER, παράγει κλωστές υψηλής ποιότητας από τα τέλη του 19ου αιώνα, ενώ τα προϊόντα της τα χρησιμοποιούν οι περισσότεροι οίκοι υψηλής ραπτικής.

Στην γκάμα των κλωστών METTLER, θα βρείτε κλωστές ραπτομηχανής γενικής ραπτικής 100% πολυεστερικές, κλωστές 100% βαμβακερές ιδανικές για καπιτονάρισμα, κλωστές κεντήματος 100% πολυεστερικές με μεγάλη επιφάνεια αντανάκλασης δίνοντας ιδιαίτερη λάμψη στα έργα σας, ελαστικές κλωστές για ελαστικά υφάσματα, κλωστές κοπτοράπτη, λεπτές κλωστές μασουρίστρας, κλωστές για αόρατο γαζί, κλωστές για χοντρά υφάσματα όπως τζην κ.α.